Heemkundevereniging Den Hogert
Gemonde


Oude foto's

Heeft u oude foto's van Gemonde of van Gemondenaren? Laat het ons weten. Wij nemen ze graag op op deze website.

Als u foto's hebt van onbekende personen, gebeurtenissen of gebouwen, dan kunnen wij via onze website een beroep doen op het geheugen van andere Gemondenaren.

Veel foto's van Gemonde en Gemondenaren kunt u vinden op de website van de Film- en Fotobank Noord-Brabant. en op de website van Thuis in Brabant.

Schellekens-De Laat kinderen Schellekens

Foto boven: Het echtpaar Hendrikus Schellekens (1887-1957) en Johanna Maria de Laat (1888-1972). Foto links: Kinderen Schellekens van oud naar jong: Maria (1915), Cornelia (1916), Martina (1917), Hendrika (1919), Bertha (1920) en Marinus (1920). Dit gezin kreeg uiteindelijk veertien kinderen. Deze foto's werden ter beschikking gesteld door Mark van der Velden, een kleinzoon van Cornelia Schellekens.

Rijvereniging Sint Lambertus

Deze foto van rijvereniging Sint Lambertus is gemaakt omstreeks de jaarwisseling 1936/37. We zien van links naar rechts: Joh. van Kasteren, Harrie van Houthem, Jan Schellekens, Marinus den Otter, commandant Bob Endstra, Joh. van Breugel, Marinus Verhagen, Antoon Verhagen en Kees van Eijndhoven.

aardappels rooien

Op deze foto ziet u Hannes Pennings en zijn vrouw Gerarda, die woonden aan de Broekstraat in Gemonde, bezig met het rapen van aardappels. De foto dateert van rond 1925. Elk jaar werden er voor eigen gebruik aardappelen gepoot. De meeste mensen die een stukje land bij hun huis hadden, verbouwden toen ook nog zelf hun groenten. Aan de aardappels op het land en de stapel jute zakken op de kruiwagen is te zien, dat Hannes en Gerarda verwachtten behoorlijk wat kilo’s te oogsten!